Workshops
Het Minelabs team is ervaren in het aanbieden van workshops en lessen, met een ruim bereik aan leeftijden, duurtijden en onderwerpen.
Hieronder een overzicht.
Het Minelabs team is ervaren in het aanbieden van workshops en lessen, met een ruim bereik aan leeftijden, duurtijden en onderwerpen.
Hieronder een overzicht.
Wil je een Minelabs workshop boeken voor een eigen evenement? Zoek je ondersteuning om les te geven met Minelabs of zou je graag een proefles met Minelabs boeken? Geef maar een seintje via het contactformulier!
In Brussel waren we aanwezig op de jaarlijkse conferentie van de Belgian Physical Society. We gaven een presentatie van Minelabs in de sessie van Physics and Education.
In Mechelen zullen we bij de stand van Smart Education @ Schools van Imec aanwezig zijn op de SETT beurs. Kom zeker langs onze stand!
In Leuven zullen we bij Imec aanwezig zijn op de Dag van de Wetenschap. Kom zeker langs onze stand!
Tijdens deze hands-on sessie kan je zelf Minelabs verkennen. Je wordt ingewijd in de leermodules over atoombouw, molecuulstructuren, de Coulombkracht, elektrische velden en elementaire deeltjes. Bij iedere leermodule is er een werkblad voorzien, zodat je Minelabs direct kan inzetten in de les. Daarnaast werden virtuele Minelabs-werelden gebouwd met raadsels zodat de leerlingen de wetenschappelijke concepten spelenderwijs onder de knie krijgen.
We tonen hoe je Minelabs zelf kan installeren en wat er nodig is om Minelabs in je les te kunnen gebruiken.
Dit jaar zijn we met Minelabs aanwezig op de kinderuniversiteit van KULAK in Kortrijk. Neem zeker een kijkje!
Op 9 september gaan we een workshop geven voor jongeren op Manifiesta. Kom zeker langs, jong of oud, Steve of Alex, iedereen zal fun hebben! We zijn op zaterdag te vinden in de wetenschapstent.
Op 2 mei tonen wij de kracht van Minelabs op het festival over Onderwijs Met Games – OMG! Je bent welkom bij onze stand op de beurs. Tijdens spotlightsessies kan je alle aspecten van de mod ontdekken. Tot dan!
Op 14 mei kan je Minelabs vinden in het talentendorp van BASF. Afhankelijk van je achtergrondkennis, geven wij jou een geweldige Minelabs-ervaring! Kom eender wanneer langs, wij begeleiden doorlopend 8 personen, jong en oud!
Op 7 mei kan je Minelabs ontdekken tijdens de opendeurdag van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) te Stabroek. PITO heeft de realisatie van Minelabs mee mogelijk gemaakt als één van de consortiumpartners.
Tijdens deze opendeurdag geeft Minelabs een voorproefje aan leerlingen van de eerste graad over wat te verwachten van chemie en fysica in de hogere graden. Spannend!
Tijdens de Learning Bytes beurs van Edtech Station demonstreerden we de innovatieve oplossing die Minelabs te bieden heeft voor het onderwijs van morgen.
Tijdens Studio STEM werden 60 leerlingen van het 6e middelbaar warm gemaakt voor de STEM studies van de Universiteit Antwerpen. Escaperoom gewijs baanden de toekomstige studenten zich een weg door de virtuele versie van campus Middelheim, door toepassing van hun kennis chemie. Aansluitend werden hun inzichten besproken en gekaderd. Gedurende 2u30 werden telkens 30 studenten per keer begeleid.
De leerlingen van het 4e middelbaar van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) hadden het voorrecht als eerste een volledige les in Minelabs uit te proberen. Ze ontdekten zelf welke wetmatigheden atomen vormen bij het vormen van covalente bindingen en moleculen.
Op deze praktijkgerichte studiedag in Brugge rond digitaal educatief materiaal kon Minelabs niet ontbreken. Minelabs is de ideale digitale leertool voor in je les, die past bij de leerdoelen en die correcte content aanreikt. Bovendien is het ontzettend leuk en uitdagend
Jonge wetenschappers in spe, tussen 9 en 13 jaar oud, kwamen tijdens Proefkot op de Universiteit Antwerpen ontdekken “hoe de dingen rondom ons werken”. In Minelabs achterhaalden de kinderen hoe je een atoom kan bouwen met elementaire deeltjes. Daarvoor losten ze allerlei raadsels op in de virtuele versie van campus Groenenborger. Aansluitend zochten ze sporen van die raadselachtige elementaire deeltjes in een zogenaamde sporenkamer. Met een presentatie werden hun ontdekkingen nabesproken.
Tijdens dit reuze wetenschapsfestival konden kinderen en jongeren van alle leeftijden met Minelabs ontdekken wat de fundamentele bouwstenen en krachten van ons Universum zijn. Met 6 laptops en een lokale server, konden telkens 6 spelers deze activiteit spelen die ongeveer 15 minuten duurde. Bij aanvang geraakte de speler opgesloten in de Universiteit – uh oh… Door het bouwen van atomen en uiteindelijk een heliumballon wisten de spelers te ontsnappen.